Mouton Rothschild

Deze mooie Champagnes hebben we niet zomaar, wij zijn namelijk Ambassadeur van Barons de Rothschild Champagne. In 2015 heb ik het geluk gehad dat ik Chateau Mouton Rothschild mocht bezoeken in Pauillac, een plaatsje in de Bordeaux. Ik ben daar zo gastvrij ontvangen dat toen we overwogen om een Champagne te gaan verkopen, we gelijk besloten om met dít huis te gaan werken. Dit moet je ooit in je leven gedronken hebben, echt waar!

Never judge a wine by its label….
unless it’s Mouton Rothschild.

De herkomst van de volgende wijnen is Champagne, een wijngebied ten noorden van Parijs, met als hoofdstad Reims.

 

BRUT N.VGlasFlesMagnum

Heldere kleur, lichtgeel. Aangenaam rijp fruit in de neus met tonen van peer, maar ook brioche en amandel. Zachte en soepele inzet, rijk en zeer zuiver, naast een tintelende frisheid ook wat rijpe tonen van eerdergenoemde brioche. Elegante mousse, aangenaam droog met een lange finale.

Pinot Noir, Chardonnay

 €19,50

 €97,50

 €210,-

Op zondag vieren champagne dag. Van 12.00 uur tot 20.00 uur is een glas €15,00 en een fles €75,00   
    
BLANC DE BLANC N.V.GlasFlesMagnum

Heldere licht goudgele kleur. Uiterst verfijnde mousse. Complexe geur met tonen van citrus, rijpe appel, honing, rauwmelkse boter, licht aards met o.a. paddenstoelen. Verfijnd ontwikkeld op fles met een lichte toast, ziltig mondgevoel en licht nootachtig aroma. Prachtige volle mondbeleving, zeer verfijnd en complexe aroma’s en intens lang van afdronk. Compleet in balans, aangenaam droog en levendig.

100% Chardonnay

 

€170,-

 
    
The Rothschild rare Vintage 2012GlasFlesMagnum

Hiervan zijn maar enkele flessen van uitgebracht. De chardonnaydruiven zijn in zijn geheel afkomstig uit Grand Cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, t.w. Mesnil-sur-Oger en Cramant met een kleiner aandeel uit Avize en Oger. De druiven van de verschillende percelen worden apart vergist. Men maakt alleen gebruik van de Cuvée. De vergisting is zowel op roestvrij stalen tanks alsmede een klein gedeelte in barrique. Gedurende 9 maanden is er lagering op de fijne lie in kleine vaten. Dan wordt gebotteld in juni onder toevoeging van de ‘liqueur de tirage’, een combinatie van gistcellen, wijn en suiker. De tweede vergisting in de fles en rijping ‘sur lattes’ is minimaal 8 jaar. Zo ontstaat de zeer fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt een zelfgemaakte, op hout gelagerde liqueur d’expedition toegevoegd. Deze Rare Vintage bevat een ‘dosage’ tussen 4-5 gram suiker/ liter. De flesrijping van de wijn in de kelders is na het dégorgement nog tenminste 12 maanden.

100% Chardonnay

 

€725,- 
    
    
Blanc de Blanc vintage BrutGlasFlesMagnum

Wat maakt deze Millesime nou zo bijzonder? De Chardonnay druiven zijn in zijn geheel afkomstig uit Grand Cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, t.w. Mesnil-sur-Oger en Cramant met een kleiner aandeel uit Avize en Oger. Na vergisting op roestvrij stalen tanks wordt maandelijks gedurende 9 maanden battonage behandeling op tank toegepast. Dan wordt gebotteld onder toevoeging van de ‘liqueur de tirage’, een combinatie van gistcellen, wijn en suiker. De tweede vergisting in de fles en rijping ‘sur lattes’ is ruim 6 jaar. Zo ontstaat de zeer fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt een zelfgemaakte, op hout gelagerde liqueur d’expedition toegevoegd. Flesrijping ruim 1 jaar in de kelder.

100% Chardonnay

 

2010 €175,00 2008 €265,00 2006 €325,00 
    
    
ROSE BRUT N.V.GlasFlesMagnum

Heldere zeer lichte roze kleur met een schim van zalmroze. Mooie parelende mousse. Aangename delicate geur met tonen van bosaardbeitjes en een hint van citrus. Volle en toch soepele inzet met wederom die ondertoon van klein rood fruit, naast een tintelende frisheid. De afdronk is zeer aangenaam droog met een lange finale waarbij het rode fruit weer terugkomt. Zeer stijlvol!

85% Chardonnay 15% Pinot Noir

 

€175,-

 
    
Rose Vintage 2012GlasFlesMagnum

Uit Grand Cru en 1er Cru wijngaarden, Perceelvinificatie in kleine roestvrijstalen vaten van 20hl en een klein deel in vaten, Lange rijping op fijne droesem gedurende 9 maanden in kleine vaten met regelmatig roeren. Rode vinificatie van Pinot Noir door ons in onze speciale vatkamer 8 jaar flesrijping dosage 4 gr/liter, De flesrijping van de wijn in de kelders is na het dégorgement nog tenminste 12 maanden.

92% Chardonnay 8% Pinot Noir

 

€867,50