Aperitieven

Port, sherry en vermouth (martini)

Port

We serveren alle Ports van het vermaarde huis Taylors uit het Douro vallei in Noord- Portugal.

Taylors Ruby Port€5,50

Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend, zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangename geconcentreerde zoetigheid.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional
Porto, Douro, Portugal

Taylors 10 years old Tawny€8,20

Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft een ontwikkelde, maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is hij elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao. Dit is een echte Tawny en geen versneden port!

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional
Porto, Douro Valley, Portugal

Taylors LBV Port€6,60

Een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze late bottled vintage volumineus en zoet, maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed concentraat. De afdronk is langdurig warm en vol, met prettig zoethout en roostertonen.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional
Porto, Douro Valley, Portugal

 

Sherry

Gran Barquero Pedro Ximénez€6,50

Een zeer bijzondere, zoete, stroperige sherry. Men proeft o.a. rozijnen, vijgen, honing, muskaat dadels en houttonen. Vol, krachtig en evenwichtig. Zeet zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig barnsteen, kandijsuikerbruin. Een fluwelen afdronk en een finale zonder einde. Dames dit is de ultieme combinatie met chocolade!

Pedro Ximenez
D.O. Jerez, Spanje

 

Vermouth (martini)

Vermouth Bianco Montanaro€5,20

Deze prachtige vermouth komt uit het oorsprongsgebied van deze drank, Piemonte. De oude traditie van het maken van deze drank is hier evident en levert een ongekende complexiteit op. Overdag staat het wijnvat in de zon, in de avond haat het vat weer naar binnen. De damp condenseert en daalt (subtiel gearomatiseerd door alleen de etherische oliën uit de smaakmakers) weer af in de wijn. Smaak: herkenbaar moscato met een geur aan herbale en licht medicinale tinten, citrusschil en specerijen. In de afdronk een balans tussen zoet, zuur en bitter en … lengte! Hierna drink je nooit meer Martini, het is niet te vergelijken. Dit is top!

Muscat en een kruidenmengsel
Piemonte, Italië