Mousserend

Ons assortiment van mousserende wijnen.

Per glas

 

LA TORDERA JELMA’S ROSÉ€6,70

Wat een vrolijke wijn, u hoeft hierna geen Prosecco meer. Door middel van micro-oxygenatie zijn de aromatische expressies meer naar voren gehaald en proeft u een verrassend lekkere mousserende wijn. Echt genieten!

60% Glera, 20% Pinot Grigio, 20% Chardonnay-Musqué
D.O.C.G. Valdobbiadene, Noord Oost Italië

 
VAN VOLXEM 1900 RIESLING SEKT 2011

€11,50

We hebben meer wijnen van dit domein en waarom? Ze zijn een van de beste in de wereld, en we kennen ze persoonlijk zeer goed. Zeer fijne mousse, briljant gele kleur, krachtige neus met tonen van bloemen, perzik, noot, mooi en omlijst door subtiel verfijnd hout. In de smaak prachtige balans met tonen van toast, brioche, spatzuiver riesling. Mooie autolyse ontwikkeling op fles door bijna 5 jaar rijping op z’n lie proefbaar. Aangenaam droog, lang na, sap en aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse

100% Riesling,  Q.b.a. Moezel Duitsland (Is Saar maar dat valt onder deze Q.b.a.) 

 
VIGNEAU CHEVREAU BRUT€6,80

Hagelwitte mousse van kleine belletjes. Heldere, iets gele kleur. In de neus heerlijk fruit als appel en perzik. Zachte inzet met veel mondmousse, redelijk vol, opnieuw wit fruit, aangenaam droog met een lange finale.

Chenin blanc (100%).
Vouvray Loire Noord west Frankrijk

 
CHAMPAGNE BARONS DE ROTHSCHILD BRUT€14,50

Heldere kleur, lichtgeel. Aangenaam rijp fruit in de neus met tonen van peer, maar ook van brioche en amandel. Zachte en soepele inzet, rijk en zeer zuiver, naast een tintelende frisheid. Ook heeft het wat rijpe tonen van eerder genoemde brioche. Elegante mousse, aangenaam droog met een lange finale.

Pinot Noir, Chardonnay.
A. O. C. Champagne Frankrijk

 

Sparkling tea 

(die vergelijkbaar is met mooie mousserende wijn)

Deze sparkling tea’s bestaat uit een grote verscheidenheid aan theeën, 13 in totaal. Deze complexe mix is fris en levendig, met tonen van bloemen, jasmijn en kweepeer. Lagen van kamille en witte thee blenden mooi in met de tonen van de zwarte theeën. De afdronk is lang en geeft de delicate tonen van appel en specerij dankzij de Chai-thee. Bereiding: Wanneer de juiste cuvée van thee is samengesteld wordt er bij de alcoholvrije variant (Blauw) versgeperst citroensap aan toegevoegd en wordt deze gezoet door een biologische druivensap. Vervolgens ondergaat de inhoud een net ontwikkeld en geheim proces door, voordat de sparkling tea’s worden gebotteld met behulp van meer dan 5 bar druk. De witte wijn en druivensap verzamelen de smaken en aroma’s van de verschillende theesoorten in een wijn-levendige uitdrukking en geven daarmee Sparkling Tea hetzelfde gevoel als een Champagne. De methode is verfijnd in honderden smaakexperimenten en combinaties, en de grote verscheidenheid aan watertemperaturen en verlengde infusietijd bieden ongelooflijke smaken en diepte aan de smaak.

 

BLA: Jasmin White 0% alcohol€7,00
GrON: Green and white tea with lemongrass 5% alcohol€7,00
WINT: Black, white and Chai tea 5% alcohol.€7,00