Aperitieven

Port, sherry en vermouth (martini)

Port

We serveren alle Ports van het vermaarde huis Taylors uit het Douro vallei in Noord- Portugal.

Taylors Selected Ruby Port€4,50

Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend, zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangename geconcentreerde zoetigheid.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylors 10 years old Tawny€7,70

Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft een ontwikkelde, maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is hij elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao. Dit is een echte Tawny en geen versneden port!

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylors late botteled vintage 2010€6,00

Een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze late bottled vintage volumineus en zoet, maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed concentraat. De afdronk is langdurig warm en vol, met prettig zoethout en roostertonen.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

 

Sherry

Sherry van Bodegas Barón uit Sanlúcar de Barrameda Spanje.

Bodegas Barón, Manzanilla 'Micaela'€4,70

In het gehele Sherry-gebied is slechts aan bodega's uit Sanlúcar de Barrameda het recht verleend om Manzanilla te maken. Het belangrijkste verschil met Fino is dat de flor bij Manzanilla actiever en constanter is, door de iets koelere en vochtigere lucht vanaf de Atlantische Oceaan. Het levert een knisperende, elegante en licht ziltige droge wijn, licht versterkt tot 15% alcohol.

100% Palomino D.O. Jerez, Spanje

Bodegas Barón Oloroso 'Xixarito'€5,40

Als de flor geen vat op de wijn weet te krijgen en deze volledig oxidatief rijpt, heet deze Oloroso. De Xixarito heeft een gemiddelde leeftijd van 15 jaar, gedurende deze tijd is het een speelbal geweest van zuurstof en Amerikaans eiken. Dit levert de diepe mahonie kleur op, en de smaakeigenschappen van noten, vijgen, dadels, 'dry-aged beef' en dashi. Kracht en souplesse, met fraaie zuren in de ziltige finale.

100% Palomino D.O. Jerez, Spanje

Bodegas Barón€6,20

Een zeer bijzondere, zoete, stroperige sherry. Men proeft o.a. rozijnen, vijgen, honing, muskaat dadels, en houttonen. Vol, krachtig en evenwichtig. Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur Zeer donker mahoniekleurig Barnsteen, Kandijsuikerbruin. Een fluwelen afdronk en een finale zonder einde. Dames dit is de ultieme combi met chocolade echt hiervan ga je genieten

100% Perdo Ximinez, Jerez, Zuid Spanje

 

Vermouth (martini)

Bianco Montanaro, Vermouth€4,40

Deze prachtige Vermouth komt uit het oorspronkelijke gebied van deze drank; Piemonte. De oude traditie van het maken van deze drank is hier evident en levert een ongekende complexiteit op. Overdag staat het wijnvat in de zon. In de avond gaat het vat weer naar binnen, de damp condenseert weer, en daalt (subtiel gearomatiseerd door alleen de etherische oliën uit de smaakmakers) weer af in de wijn. Smaak: herkenbaar moscato met een keur aan herbale en licht medicinale tinten, citrusschil en specerijen. In de afdronk een balans tussen zoet, zuur en bitter, en... LENGTE! Hierna drink je nooit meer Martini, het is niet te vergelijken. Wat is dit TOP.

100% Muscat en een kruiden mengsel Piemonte, Italië